Allt om badrumsrenovering

Det finns vissa rum som vi helst lägger lite mer vikt på än andra, och badrummet är ett sådant rum. Intresset för en eventuell badrumsrenovering är stort hos många och därför ger vi er de bästa tipsen!

256202-leaky-faucet

För två år sedan utsågs Sveriges fulaste badrum och det badrum som blev korat ägdes av ett ungt par. Badrummet hade röda våtrumstapeter och orange porslin. I och med vinsten fick paret 45 000 kronor att köpa ny badrumsinredning, vilket de gjorde direkt. Ombyggnaden av badrummet har dock inte dragit igång förrän nu och i samband med att de river ut den gamla inredningen, ska de försöka sälja den. Paret tror att den gamla inredningen skulle kunna bli såld till någon som gillar retrostilen eftersom badrummet är gammalt och originellt, skriver Allehanda.

Saker att tänka på

Den som vill ha ett badrum i retrostil kan alltså köpa inredningen och få ärva titeln Sveriges fulaste badrum. Att köpa badrumsinredning begagnat är faktiskt ett bra tips till alla som vill hålla nere kostnaderna men ändå få ett nytt badrum. Förutom vilken typ av inredning man ska ha, finns en del andra saker att tänka på när man ska renovera badrummet. Det är exempelvis viktigt att man väljer en hantverkare och rörmokare som man litar på. Söker man på rörmokare i Stockholm får man bland annat upp Hässelby Rör, som kan hjälpa till med allt från att fixa en kran till ett helt badrum. När man har allt klart inför badrumsrenoveringen bör man tänka efter noga vilket tid på året man ska göra den. Det kan nämligen vara svårt att bo kvar hemma när den görs. Läs mer.

Gör en del själv

När det kommer till renovering av badrummet behöver man faktiskt inte anlita någon för varje steg. Vad gäller kakel, golvvärme, byte av kranar och en hel badrumsflytt bör experter kallas in. Men det finns en del saker som man kan göra på egen hand. Några exempel är:

  • Byta ut handfatet.
  • Riva det gamla badrummet.
  • Byta dusch till badkar.
  • Installera en tvättmaskin.(Källa)