Att flytta in i hyresrätt

Alla har inte råd att köpa bostad, och alla vill heller inte äga sitt boende. Men det blir allt svårare att få tag i en hyresrätt i de större städerna, och många hyresrätter ombildas också till bostadsrätter. I Stockholm krävs det enormt långa kötider för att få en hyresrätt, och många avskräcks från att bo i storstäderna på grund av detta och pendlar i stället långa sträckor till sina jobb, som trots allt finns i städerna. Det byggs helt enkelt för få hyresrätter för att tillgodose behoven.

När man fått hyresrätten

Vad ska man då tänka på när man står där med det fantastiska förstahandskontraktet i handen? Börja med att fira! Sen är det dags att börja planera för inflyttning. Om du vill måla eller tapetsera om något rum är det vettigt att göra det innan alla möbler börjar komma på plats, det sparar dig en massa jobb. Eventuella skavanker som inte hyresvärden ansvarar för att fixa är också bra att ordna till innan du flyttar in. Sen kan vi ta nästa steg. Se till att anlita en bra flyttfirma, till exempel www.uppsalastadsbud.se som kan flytta dina möbler och flyttkartonger till nya lägenheten. Innan du börjar flytta över saker är det bara att med tumstock kolla måtten på dina möbler och börja planera hur de ska placeras, då blir det mindre gissel när det väl ska börja ställas ut möbler och annat, så inte allt blir kaos. Planera väl för inflyttningen, ta ett rum i taget så blir jobbet mer fokuserat och sorterat. 

Sen är det bara att börja göra sig hemmastadd! Var trevlig mot grannarna och lämna inget ludd i torktumlaren nere i tvättstugan så ska det gå bra det här. Och betala hyran i tid, det är också en bra sak!