Att inreda en etta

 

Idag är det många som bor i små ettor, och för att kunna inreda en sådan handlar det om att vara en fena på compact living – och det finns en hel del smarta knep man kan använda sig av för att verkligen lyckas med detta!

InredningsbloggenDet finns många saker som man måste tänka på när man bor på få kvadratmeter, vilket man allt som oftast gör när man bosätter sig i ettor eller minitvåor. Till exempel handlar det om att vara så effektiv som möjligt när det kommer till vilka möbler man tar med sig in i lägenheten och vilka möbler som man gör bäst i att magasinera hos BigEasy tills den dag man bestämmer sig för att flytta till något större. Men hur ska man inreda för att vara som mest yteffektiv? Ett smart tips är faktiskt att titta på möbler som klan användas till olika saker under olika tillfällen under dagen. Exempelvis kan vissa typer av dagbäddar och bäddsoffor användas på fler än ett sätt, skriver en möbeldesigner i ett pressmeddelande. Det hela handlar om att se potentialen och något som faktiskt är smart är att se över vilka multifunktionsmöbler som skulle kunna tänkas passa in i lägenheten.

Var kvadratsmart

Ett av årets teman på möbelmässan detta år var just compact living, skriver Dagens Nyheter. Så om man vill bli inspirerad i sitt inredande av hemmet kan årets möbelnyheter vara något att titta närmare på. För när det kommer till att inreda studentbostaden eller minitvåan gäller det först och främst att välja bort stora och klumpiga möbler, det är dessa som du bör magasinera. Sedan är det bara att vara ytsmart och se vilken möbel som kan användas till flera saker. Exempelvis så tipsar Expressen om diverse byråer som fungerar som bord, stolar med dold förvaring och lampskärmar med klädhängare med mera. Och glöm för allt i världen inte att du har väggar. Hyllor med snygga lådor uppepå kan sättas högt och nästan i höjd med taket och är en utmärkt plats att förvara saker som man kanske använder men inte använder dagligen. Det hela handlar alltså om att tänka funktion och förvaring när man letar inredningsprylar, men något som man heller inte ska glömma är belysningen. Om man lyckas få till en bra belysning i hemmet kan man skapa illusionen av rymd, och det är något som alla små bostäder behöver.