Bo miljövänligt – öka hemmets värde

Idag är det allt fler svenskar som vill leva miljövänligt och efterfråga på miljövänliga hus ökar. Så om du som vill bidra till att öka värdet på din bostad finns ett smart knep att ta till vara på!

761694-recycling-to-keeping-the-environment-cleanNär det kommer till att öka värdet på sin bostad inför en eventuell försäljning, så finns en hel del smarta knep att använda sig av. Först och främst ska man se över vad som efterfrågas på marknaden just nu och sedan således tillgodo se denna efterfrågan. Vilket i dagsläget innebär att det absolut smartaste man kan göra om man vill öka värdet på sin bostad är att följa trenden med miljö och miljövänliga lösningar både i levnadssätt och i hemmet. Därför är ett tips att se över vad man själv kan göra för att få sitt hem att bli miljövänligare. Finns det till exempel möjlighet att installera bergvärme är detta ett bra initiativ att ta då bergvärme inte bara är ett miljövänligare alternativ vid uppvärmning av hemmet utan även ett bra sätt att dra ner energiförbrukningskostnader. Ett smart tips är att söka på Google efter exempelvis bergvärme Stockholm eller den stad man nu bor i för att hitta vem som kan hjälpa till att byta ut energigivaren i hemmet mot riktig, miljövänlig bergvärme.

Varför bergvärme?

Även om det kostar en slant att installera bergvärme i vissa lägen ska understrykas att detta sätt att värma upp ett hus faktiskt är det billigaste och mest lönsamma, bergvärme är dessutom det mest miljövänliga alternativet. Men hur går det till när man installerar bergvärme?

”För att bergvärmepumpen ska kunna ta upp energi borras ett hål anpassat till både plats och energibehov. Borrhålet blir sedan ett miljövänligt gratisförråd av energi. Hur djup energibrunnen behöver vara och vilken värmepump som passar bäst beror på hur stort energibehov ditt hus har. Med vår långa erfarenhet på marknaden har vi alla möjligheter att hjälpa dig med kalkylerna för att både beräkna rätt borrdjup och vilken värmepump som ger den bästa effekten.” läs mer hos Strandberg energi här.