Boende för företag

Det kan låta som en konstig grej att ta upp när Sverige är drabbat av en bostadsbrist. Men företagare har också behov av att hyra företagslägenheter. Varför kan man undra, jo, jobben finns inte alltid i den stad som man har sin verksamhet och ofta som konsultverksamhet är det viktigt att kunna erbjuda sina arbetare ute på jobben en bostad. Om man tänker på det så är det egentligen inte jättekonstigt då byggarbetare som ligger ute på jobb i en annan stad får gondoler att sova i under tiden.

Ofta händer det att någon annan än fattiga studenter och unga personer behöver hyra en bostad och det handlar faktiskt om företag som söker företagslägenheter. Apartment hyr ut företagslägenheter i Stockholm för de som ligger ute på jobb och behöver en något sådär permanent bostad under en viss tid. Vitsen med det är att de anställda ska kunna bo som hemma, de kan till och med ta med familjen om de vill. Tanken är att man inte ska flytta permanent men ändå kunna stanna ett tag. Och då krävs det bostäder. Det mest positiva med Apartment HS är att de inte har några mellanhänder utan är den stabila kontakten som företagare kan behöva. Ligger jobbet i Stockholm så är det smidigt att få bo i en lägenhet med alla förnödenheter och bra kommunikation ut till alla stadsdelar. Jobben ökar i Stockholm så det är en god idé att satsa på att sända dit sina anställda, tyvärr ser det inte så ut inom alla yrken och byggjobben har gått ner lite:

Näringslivet i Stockholm växte dock försiktigt under andra kvartalet och konjunkturen förbättrades i snabbare takt än kvartalet innan men byggkonjunkturen befinner sig på fortsatt låg nivå.(Läs mer här)