Bostadsbrist bryter trend om hyresrätt

Allmännyttan gjorde underverk för Sverige och chanserna att få en bostad. Idag ser vi dok en klar nedgång på bostadsmarknaden vad gäller hyresrätter, om detta är på grund av den rådande bostadsbristen eller om det är på grund av vår förbättrade ekonomi är en svår fråga som skapar heta debatter. Det innebär att vi möts av ett dilemma då hyresrätter är en stor säkerhet för många familjer som inte har möjlighet att köpa en bostad. Men det finns en del bra saker med att flytta till hyresrätt och det är att kraven på dess standard är skyhöga!

Det finns höga krav på den som bor i en hyresrätt. Dessa krav handlar dels om att man som hyresgäst måste ta hand om boendet, städa och inte störa sina grannar. Samtidigt får du speciella rättigheter som handlar om att bland annat få hjälp med reparationer och liknande, utan extra kostnad. Det finns kolumner som också säger en hel del om hyresrätter och flyttstädning som gör att det är hårda regler som gäller vid flytt. Det innebär att den som ska flytta in i en ny lägenhet måste ha städat ur sin gamla och samtidigt som den tackar ja till att ta emot nycklarna så innebär det att man har godkänt den befintliga städningen. En bra flyttstädning får man med Flyttstädning i Stockholm:

Flyttstädning i Stockholm följer Mäklarsamfundets rekommendationer för flyttstädningar.
10 dagars kvalitetsgaranti lämnas alltid på utfört arbete.(Läs mer om tjänsten här)

städar golv

Bostadsbrist manar till sparande

Den heta och ständigt pågående debatten om bostäder är fortfarande igång. För den som är intresserad av att höra om läger kan gå in på SR och lyssna på duellen mellan Atefall och Rydberg här. Den trenden vi kan se är i alla fall att de yngre nu väljer att bospara i allt större grad. Anledningen spås vara just bostadsbristen och den stora rädslan för att inte få tag i en hyresrätt i framtiden. Hur allmännyttan kommer att se ut i framtiden återstår att se.