Därför bör du försäkra hyreslägenheten

Om en olycka mot förmodan sker är det skönt att ha en hemförsäkring. Tack vare att du har försäkrat hyresrätten får du hjälp genom krisen. Läs mer om varför du bör skaffa en försäkring!

Hemförsäkring, eller inte? I de allra flesta fallen kan du inte välja huruvida du ska försäkra hyresrätten. Hyresvärden har nämligen fattat beslutet åt dig. Att skaffa hyresrättsförsäkring är då ett av minimikraven för att du över huvud taget ska få bo i ditt nya hem.

Skälet till försäkringskravet är enkelt: Det är för att skydda dig, grannarna och hyresvärden ifall det värsta tänkbara skulle ske. Brand-, rök- och vattenskador är exempel på olyckor som kan få förödande konsekvenser eftersom de kan bli kostsamma.

Skräddarsy en hemförsäkring efter din lägenhet

Med detta skrivet brukar du ha stor valmöjlighet när det kommer till vilken lägenhetsförsäkring du kan teckna. Av den anledningen bör du skräddarsy hemförsäkringen utifrån dina behov, vilket du kan göra på https://www.gofido.se/hemforsakring/hyresrattsforsakring/, och på så sätt få ekonomiskt stöd om det värsta tänkbara händer.

Ta reda på vad du verkligen får för pengarna

Hyresrättsförsäkringar ser olika ut. Därför är det bra att ta reda på vad du får för pengarna innan du skriver på avtalet. Ingår ett försäkringsskydd mot stöld? Så kallad drulle- och teknikförsäkringar kan ingå i vissa försäkringspaket, annars kommer de som tillvalsförsäkringar. Samma sak gäller för reseförsäkring.

Stå aldrig utan en lägenhetsförsäkring

Då och då dyker det upp sorgliga nyheter om familjer som mist allt i en hus- eller lägenhetsbrand. Vissa av dem har haft oförsäkrade hem och har därför inte fått någon som helst hjälp. Eller ännu värre:

–… värre är det om någon utan försäkring orsakat branden. Då kan hen få betala stora skadestånd, berättar Hem & Hyra i en artikel.