En personlig hyresrätt

Att bo i en hyresrätt är långt ifrån lika fritt som om man bor i en bostadsrätt. Visst kan man inte gå loss och ändra vad som helst även om man köpt lägenheten, men man är långt ifrån lika begränsad som en som hyr en lägenhet. Det betyder dock inte att man inte kan få det att kännas som hemma, tvärt om! Det finns massor av olika sätt man kan inreda och fixa i lägenheten så att ens hem verkligen känns som hemma.

Om man flyttar in i en hyresrätt är det lätt att man känner sig begränsad, man inreder knappt utan det blir mer som att man placerar lite möbler i lägenheten så att man ska kunna leva där. Tvärt om är det om man fixar en bostadsrätt, då är det en hel del som ska fixas. Kanske vill man renovera badrummet, byta ut kylskåpet och ugnen och samtidigt måla om i sovrummet. Riktigt så är det inte om man hyr en lägenhet, men det betyder ändå inte att man inte kan sätta sin egen prägel på lägenheten. Låt oss ta upp några exempel som är lätta att ordna, och som inte behöver vara allt för dyra, för att längta efter att komma hem!

  • Möbler måste man ha, varför då inte leta efter lite mer speciella istället för sådana som alla har hemma? Det är ett av de allra enklaste tipsen för att få en personlig hyresrätt. Att leta bord, soffa och stolar på auktioner är ett hett tips för den som vill ha ett fint hem. Utbudet är stort och man kan hitta unika inredningsprylar som inte alla har. Dessutom behöver det inte alls vara dyrt, utan det kan tvärt om vara billigare än nya grejer!
  • Tyg är en sådan sak som alla ser som en självklarhet i ett hem, men samtidigt inte utnyttjar på det vis som de hade kunnat göra. Tyg är en av de saker som kan göra hemmet speciellt, på ett otroligt lätt och billigt vis. Man kan till exempel ha ett par coola handdukar i badrummet, riktigt snygga gardiner eller varför inte hänga upp en riktigt stor tygbit på väggen? Eftersom det inte finns utrymme för att tapetsera eller måla om får man vara kreativ och göra vad man kan. Tyg på väggen både förändrar känslan i lägenheten och inredningen på väggarna.
  • Det är inte bara tyg man kan hänga upp på väggarna utan mycket mer. Något av det mest klassiska som man kan hitta på folks väggar är såklart tavlor, och sådana finns det i massor. Man kan välja en stor eller många små och fylla en hel vägg för en häftig känsla. Annars kan man även hänga upp sina bästa klädesplagg, kanske den allra finaste klänningen man äger, på sovrumsväggen.

Det är inte lätt alla gånger att skapa sig ett hem, men vill man så går det såklart. Allt handlar om inställning och hur mycket tid man är villig att lägga ner på sin kära lägenhet. Fler tips och inspiration hittar du här!