Flytta smart och enkelt

En flytt upplevs ofta med mycket blandade känslor. Å ena sidan är det kul att få börja om på nytt och att inreda i sin egen stil, å andra är det mycket att tänka på och därmed ganska stressigt. Omständigheterna påverkar också känslorna då flytten kan bero på något kul som ett nytt förhållande eller något tråkigt som en skilsmässa.

Oavsett anledningen så är det dock viktigt att genomföra flytten på ett så smart sätt som möjligt. Även om du är stark och har egen bil så är det alltid klokt att anlita en bra flyttfirma som https://tryggaflytt.se/ då de kan hjälpa dig med inbärningen, även om du ska till högsta våningen i ett högt hyreshus. Genom att låta proffsen göra jobbet riskerar du inte att din rygg eller dina ägodelar blir skadade och du kan istället fokusera på annat viktigt.

Sortera smart inför flytten

flyttlådaDet första stadiet i själva flyttprocessen är att packa ner det som ska till det nya hemmet. Du kan beställa hem kartonger och tänk på att beställa lite fler än vad du tror att du behöver. Flyttkartongerna bör inte packas till 100 % utan det är bättre att hålla sig till ungefär halva utrymmet. Andra, praktiska tips för en bra flyttpackning är att göra följande saker:

  • Rensa – se till att ha slängt eller gett bort det du inte vill ha med dig innan flyttdagen
  • Gör en Alfa-låda: en kartong markerad med ett A som har allt det du behöver med en gång, exempelvis kläder första veckan, hårtorken, tandborste, tekopp och kastrull.
  • Skriv en lista – markera alla lådor med en siffra och gör en lista där det står på ett ungefär vad var och en innehåller.

Organisera privat och materiellt

Det finns en hel del saker att tänka på vid en flytt som har att göra med hur du ska bo och vem som behöver veta om att du bytt bostad. Om flytten beror på att du ska bli sambo med din partner så kan det vara klokt att se över vad som gäller enligt sambolagen för att undvika obehagliga överraskningar i framtiden. Att göra en lista på vad som tillhör vem och att teckna ett kontrakt i förväg skyddar er båda och era ägodelar, för att inte tala om lägenheten som ni kanske skaffat ihop.

Tänk också på att en flytt inte enbart involverar saker som ska från en plats till en annan utan även praktiska göromål som adressändring och att informera vänner och bekanta. Du kanske beställer mycket från en viss affär eller matbutik för hemleverans? I så fall har de förmodligen din adress lagrad på sin webbplats, och den bör du uppdatera innan flytten.

Bestäm viss inredningen i förväg

flyttgubbarÄven om du kan göra en hel del i det nya hemmet pö om pö så finns det vissa saker som du absolut bör vara på det klara med innan flytten genomförs. Se till att det är målat och tapetserat och att det finns skåp och andra förvaringsutrymmen klara. Du bör också ha bestämt var allt det tunga ska stå, då flyttfirman enkelt kan placera sängar och soffor medan det kan vara svårt för dig att göra det i efterhand.