Fördelar med hyreskontrakt

Att i överlag få ett förstahandskontrakt är väldigt svårt i Sveriges största städer. Göteborg, Stockholm och Malmö är alla de städer med stor bostadsbrist. Skrämmande larm om ungdomar och vuxna som står inför bostadslöshet har skrämt många inför tanken att själv flytta till städerna. Det finns dock bostäder och dessa är köpelägenheter. Vilket innebär att man måste ha råd med att köpa sin egen bostad, vilket långt ifrån alla har. Istället så får de flesta i slutändan ett så kallat svart kontrakt.

Bostadsmarknaden är kaosartad för många unga i Stockholm och flyttfirmor står nästintill i jour för att hjälpa dessa personer som måste flytta ofta och inte har en chans till att göra det själva. flyttfirmaistockholm.nu är en sådan firma som hjälper personer i Stockholmsområdet. Fördelarna med att ha ett hyreskontrakt är många och därför eftersträvas hyreslägenheter. Det är nämligen inte alla som kan eller vill belåna sig till en bostadsrätt i Stockholm, det är dessutom otroligt dyrt. Därför har privatpersoner snappat upp att behovet finns och hyr då ut sin bostad till den som har råd att betala den höga hyran. Fördelarna är helt enkelt att:

  • Det är enklare att fixa saker i huset, det man behöver göra är då att ringa sin hyresvärd och be om hjälp. Vissa saker får man stå för själv men dessa går att räkna ut på en hand. Majoriteten utav underhållet är alltså inräknat i hyran.
  • Det är lättare att flytta och det krävs inte att man använder sig av en mäklare för att kunna bli av med bostaden. Istället är det enkelt att bara kontakta hyresvärden och säga upp kontraktet. Beroende på kontraktet så finns det en uppsägningstid och denna är ofta på 1-3 månader. De som har uthyrning av svarta kontrakt och tjänar pengar på sina hyresvärdar brukar också ha minst fördelaktiga kontrakt.

Som sagt är fördelarna överhängande fler än nackdelarna och därför vill och behöver många hyra sitt hem. Det finns dock klara nackdelar som måste tas upp och dessa handlar mest om hyresvärdens kontrakt och sätt att sköta affärer på. Exempelvis är det kanske för hög hyra, kort uppsägning, dålig standard och liknande som drabbar den boende. Då är det helt klart en sämre situation.