Funderar du på att flytta?

Väntar du kanske tillökning och behöver ett större boende eller vill flytta ihop med din käraste? Oavsett vilken anledning du har till att flytta finns några nyckelpunkter som du bör tänka på innan du slår till på ditt drömboende. Och när du väl ska flytta kan det vara bra att ha en plan.

flyttgubbar

Om du har bott i hyresrätt innan och vill flytta till en bostadsrätt kanske du inte tänker på föreningens ekonomi. Avgifterna lär komma att höjas på sikt om till exempel driftskostnaderna är högre än i andra föreningar. För att få information om hur föreningens ekonomi ser ut kan du titta i årsredovisningen. Varje bostadsrättsförening har även en förvaltningsberättelse där det framgår om det finns planer på till exempel renoveringar eller om en renovering nyligen har gjorts.

För att undvika onödig stress vid flytten bör du ta hjälp av en bra flyttfirma. De kan hjälpa dig att packa och städa den gamla lägenheten. Men även hjälpa till att bära tunga lådor och montera möbler i den nya lägenheten. Flyttfirma 7 trappor i Stockholm kan göra flytten så smidig som möjligt. För att få mer ordning på dina flyttkartonger kan en bra idé vara att markera lådan och skriva vilket rum inredningen ska vara i. Du kan dessutom använda markeringstejp med olika färger för olika rum. När alla kartonger och möbler är utflyttade kan det hända att du upptäcker en del hål och skavanker i väggarna. Om du känner att du vill lämna din gamla lägenhet i toppskick, finns ett knep för att dölja dessa hål. Ta en hård tvål och skrubba lätt mot väggen där hålen uppstått och vips så är de borta!

En annan viktig sak att tänka på innan flytten är att du förmodligen måste tänka över din hemförsäkring. Kanske ska du köpa nya möbler eller flytta ihop med någon annan.