Hemnet har analyserat fram drömhuset

Genom ett stort antal klick under 10 månader har bostadssajten Hemnet samlat på sig stor mängd data som talar om hur vi svenskar helst vill bo.

3707650-rod-trapanel-med-fargslappVart vi bor är otroligt viktigt för oss och att göra en bostadsaffär kan vara ett av de viktigaste affärer vi gör – och de dyraste. Så det gäller att tänka rätt och tänka till. Bara små knep som att samla lån hos Springfinance kan göra att man sparar in på kostnader, vilket gör att man kommer ett steg närmre sin bostadsdröm. Och när det kommer till just bostadsdrömmar så har Hemnet med all sin data nu precis avslutat en stor undersökning där de samlat in över 200 miljoner klick från nästa 100 tusen bostäder. Detta för att se hur svenske vill ha sitt drömboende. Resultatet: minimalistiskt med naturmaterial och mycket ljus.

En fyra i funkisstil

  • 3,8 rum ock kök
  • 1,6 badrum
  • 0,54 eldstäder
  • Parkettgolv
  • Öppen planlösning
  • Kakel i badrummet
  • 2 774 021 kronor.

Detta är vårt drömboende i punktform tagen från en artikel i dn.se. Självklart så handlar mycket om vart man befinner sig i livet och även vart man väljer att köpa sitt boende. Nu när priserna inte väljer att sjunka så får man även lägga in det i beräkningen. Så kasnke grö man rätt i om man kan att kolla vidare på Hemnet efter den perfekta bostaden, samla sina lån hos ett företag för att sedan bida sin tid och när priserna är mer humana slå till?

En god investering

Vad man sak tänka på, oavsett om man väljer att bo i en faluröd kub eller i en takvåning av betong är det viktigt att man känner att man har gjort ett bra köp. För det är mycket pengar som man ska kasta in och man måste se det som en investering och att man när tiden är inne igen kan komma att få tillbaka av det man slängt in. Annars har man gjort en mycket dålig affär. Visst, vi är inne i ett mycket attraktivt läge nu om man tänker sälja, så nu får nog alla en mycket god vinst, men man måste räkna med att räntan kan gå upp och att det blir sämre tider. Så man ska inte hänga läpp om man inte tjänar hundratals tusen, men man ska definitivt inte behöva gå back.

Oavsett om man väljer att köpa en ny bostad eller om man är nöjd med den man har så är det bra att man ständigt är medveten om sina lån och hur man har dem placerade. För har man en medvetenhet kring dem så är det mycket enkelt att inte bli lurad och veta att man får den bästa tänkbara service man kan få. Att välja att omfördela och att placera sina lån på ett och samma ställe kan göra stor skillnad i plånboken, och vem vill inte känna att man sparar pengar utan att egentligen göra något anmärkningsvärt?