Inredningstrenderna som utgår 2017

Under 2016 och år innan överöstes vi med olika inredningstrender med allt från metaller till kalla toner som tillslut syntes i var och vartannat hem. Men trender utgår efter ett tag och det är precis det som håller på att hända nu. Vad är det som kommer vara helt ute under 2017?

Vi har tidigare skrivit om symboler i inredning och hur tidigare trender sett ut. Men vad är det vi ska slänga ut från våra hem om vi vill vara helt med på trenderna under 2017? Det kommer det svar på här.

Experterna ger råd

Det är inte helt lätt att alltid hålla sig a’jour med olika trender i inredning och det kan dessutom bli ganska dyrt om man ska gå fullt in på allt nytt. Men om man är intresserad av att ändå hålla sitt hem i modern stil så finns det endel inredning som inte kommer vara trendigt under 2017. I en artikel i Expressen Leva & Bo ger experter i inredning råd kring vad som kommer utgå under 2017.

Nakna glödlampor, mässing och koppar

Under 2016 såg man nakna glödlampor med synliga ljustrådar i var och vartannat hem, men nu är detta inte lika trendigt längre, menar experterna. Det är inte helt och hållet ute, men att satsa på lampor med skärm är mer rätt detta år. Likaså gäller koppar och mässing. Dessa två metaller har redan haft sin topp och är nu sakta men säkert påväg nedåt. Om man fortfarande gillar metaller så är det silver som gäller nu.

Bort med fejkmarmor och kalla nyanser

Under 2017 vill vi satsa på varmare nyanser och olika nyanser av trä. Naturen ligger nära till hands så fejkmarmor av olika slag utgår helt. Toner av grått som går i kall nyans och vita väggar är inte heller trendigt under 2017, även om det är något som anses ”alltid funka”.

Här följer inspiration och tips kring hur du kan inreda under 2017: