Inspireras av fototapet

Många kanske trodde att fototapetens storhets tid var förbi, men så är inte fallet. Det som däremot har förändrats är motivet. Det som förut, i början och mitten av 2000-talet skulle vara ostrukturerade mönster, var hett har nu bytts ut mot tapet med stora blommor eller motiv. Gärna en bild som du själv har tagit och sedan låtit förstora till tapet, då är du så rätt som det bara går att vara vad gäller inredningen.

vintage mönster tapet

Kika gärna in på den här artikeln från Dagens Nyheter Bostad där man har skrivit om en färgsprakande förvandling av en 70-tals tvåa för inspiration av vad fototapeter kan göra. I lägenheten visas en stor blommig tapet som får de flesta att tappa hakan. Den är vacker, och lägenheten får sig ett ordentligt lyft tack vara tapeten. Som följer står det inledningsvis i artikeln om lägenheten:

Dörrlister i mässing, svarta köksluckor och tapeter med både blommor och blad. Den trista tvåan på Reimersholme i Stockholm har blivit varm och välkomnande sedan familjen Wennman Olsen gjorde om.

Det säger en hel del om vad man kan göra med tapet. Men det finns mer du kan göra än bara blommor på din fototapet. Om det är en bostadsrätt du bor i har du stor möjligt att göra lägenheten precis som du vill ha den. Och det är just det som är trendigt just nu: en personlig stil som syns i inredningen. För att se mer om vad du kan göra rekommenderar vi dig att köpa mängder av inredningstidningar så kommer du att se hur du kan variera din stil med andra trender (exempelvis är koppar väldigt trendigt just nu. En idé är att du med eget pyssel använder koppar för att skapa personligt gjorda accessoarer till hemmet).

Ett sista tips är också att du klickar in dig här för att läsa om den denna inredningsgallerian som öppnar i Sverige nu i slutet av september. Denna galleria ska vara unik för Sverige med 5-6000 handplockade inredningsleverantörer i samma hus. Utöver det finns det annat trevligt som restauranger, caféer, frisörer med mera. Det hela handlar som sagt att hitta personlighet i sin inredning och det får du först när du tar dig bort från de “vanliga” möbelaffärerna. Våga! Det kommer göra att du snart får alla möjligheter att lyckas med vad du bestämmer dig för.

Skillnad vad gäller tapetsering vid bostadsrätt och hyresrätt

Kom dock ihåg att även om du har bostadsrätt kan det vara till fördel att kontakta bostadsrättsföreningen för att informera om vad du tänker göra. Det brukar vanligtvis inte vara några problem, speciellt inte om det handlar om tapetsering eller ommålning. Men om du ska ta bort en vägg eller två kan det hända att du slår undan en bärande vägg vilket i längden kan leda till problem för huset. Det vill man så klart undvika! Du som bor i hyresrätt kan också tapetsera om, men du bör komma ihåg att vid en eventuell flytt är det ditt ansvar att ordna så lägenheten ser ut som den gjorde när du först hyrde den.