Kungen vill förbjuda badkar

Att bada badkar är det många som tycker om och vill göra, men idag är badkar inte längre något som klassas som standard vilket gör att de flesta moderna badrum byggs med dusch – och någon som vill förbjuda badkar helt och hållet är vår konung Carl Gustaf.

kungen-kung-carl-gustaf-haller-talBadkar är inte standard i svenska hem längre, duschen är. Det är något som ibland upprör när boende till exempel själva inte får välja vad som ska installeras i badrummet vid ett stambyte. Vilket var exakt vad som hände boende i ett hyreskomplex i Helsingborg för något år sedan, vilket vi skrivit tidigare rapporterat. Men en som nog är glad att dessa hyresgäster inte fick igenom sin välja är troligtvis kung Carl Gustaf. Vid en intervju nyligen sa han nämligen följande kommentar:

” – Man skulle förbjuda alla badkar. Tänk vilken grej.” läs hela artikeln här.

Citatet ovan kommer från en intervju som vår kung Carl Gustaf hade med Svenska Dagbladet som en kommentar på att han innan nämnda intervju tvingats fylla upp ett badkar för att göra sig iordning. Väl där hade han insett vilken miljöbov och vattenslösare badkaret kan vara, och med anledning av den insikten så fällde hans majestät alltså denna kommentar. Något som heller kanske inte är så konstigt med tanke på att en punkt som ligger honom varmt om hjärtat är just klimatfrågor och vår miljö. Men om badkar kommer förbjudas inom en snar framtid är dock föga troligt, men något som kan vara bra att tänka på är hur man undviker att slösa med vatten.