Lampor som spelar roll

Att vi har massor av lampor i vår lägenhet är inget konstigt utan snarare tvärt om, helt i sin ordning! Det är trots allt inte ljust utomhus hela tiden som vi är vakna, och att kunna tända lampan när det blir mörkt är med andra ord ett måste för oss. Samtidigt så måste vi veta när de ska vara släckta också, och om earth hour är ett bra tillfälle för det eller inte, är omdiskuterat!

Miljövänligt utan earth hour
Det var verkligen inte längesen som earth hour gick av stapeln, ett fenomen som de allra flesta av oss har fått lära känna vid det här laget. Men vet du inte vad det är, så innebär det kort sagt att man släcker sina lampor under en timmes tid, för miljön och för alla de som inte har samma möjlighet som oss att faktiskt tända en lampa när mörkret gör entré. Men nu finns det dem som hävdar att earth hour inte alls är en så bra idé som många som tänder lampan under timmen kanske tror, utan snarare tvärt om. Minst sagt intressant för oss lägenhetshyrare som bara vill göra rätt för oss, inte sant? Något som inte tycks vara lätt alla gånger. Därför tyckte vi att det vore en bra idé att ta upp ett par punkter om hur man kan tänka med lamporna i sitt hem men ändå vara rätt så snäll mot vår miljö. En timmes släckt lampa kommer dessvärre inte förändra allting.

  • Det första och även främsta tipset är helt klart vilka glödlampor man använder sig av. Det finns många olika sorters lampor, och vissa är betydligt snällare än andra, och det är helt klart sådana som man ska sikta in sig på till sitt hem. Ett bra tips är att klicka in sig på Elampan.se, som har ett riktigt stort utbud av bra led lampor med mera som gör susen i vilket hem som helst!
  • Vårt hem är ofta fyllt av lampor, i många olika rum och på många olika platser i rummen. Tänk över hur nödvändiga alla är, och ha inte alla tända på en och samma gång. Lampor är till för att vi ska kunna se, så varför inte släcka lampan i köket om du går ur därifrån och antagligen inte ska komma tillbaka på ett par timmar?

Vedelda

 

Klicka på bilden för att läsa mer om varför earth hour inte är en bra idé.