Låset som räknas

Att ha ett bra lås på sin ytterdörr är det som till stor del gör att man känner sig trygg. Visst spelar larm och sådant också in, eller om man till exempel har en hund eller någon att bo med, men alla dessa saker är i sig inte så förebyggande. Det är nämligen låset som gör så att man kan stänga och helt enkelt låsa om sig så att inte vem som helst kan ta sig in i ens hem.

Äger man en lägenhet som är en bostadsrätt eller om man är ägare till ett hus bestämmer man själv vad man ska ha för lås, och förhoppningsvis ett bra sådant. På www.laskraft.se kan man hitta allt om bra lås som håller tjuvar och andra oinbjudna på avstånd. Har man tur så är dessutom ens hus omringat av staket så att man kan ha en hög grind med bra lås på så att man kan känna sig ännu tryggare. Två lås är alltid svårare att ta sig igenom än ett och det kan vara skönt att veta det när man till exempel åker iväg på semester eller av andra anledningar inte är hemma.

Bor man däremot i hyresrätt är det inte lika lätt att själv bestämma vad man ska ha för lås eller portlås. Man har istället en hyresvärd som bestämmer sådant åt en och då är det bara att hoppas på att de precis som man själv värdesätter ett ordentligt lås. Om man inte känner att man har det bör man på ett konkret sätt ta upp det med sin hyresvärd.