Lockpriserna är tillbaka

Det har varit mycket prat och skriverier om bostadsmarknaden den senaste tiden, och när man trodde att den skulle stabiliseras så går det nu att läsa om att lockpriserna nu är tillbaka, något som får många att höja på ögonbrynen. 

252766-real-estate-concept-9Vi har i tidigare artikel skrivit om bostadsmarknaden och hur vi vill bo och hur man kommer att bo i framtiden. För, om det är något som är av största vikt och för de allra flesta de största och dyraste köpen man gör i sitt så vill man att det ska gå så bra och korrekt till som möjligt. Bostadsmarknaden har under hela förra året 2015 bara stigit och stigit och det är inte förrän nu som många känner att pristrappan håller på att mattas av. Men, vad som nu kommit in igen efter några år av frånvaro är de ökända lockpriserna. I svd.se går det att läsa att lockpriserna är tillbaka och att ett lockpris är när en mäklare medvetet sätter ett mycket lägre och mer attraktivt pris än vad bostaden är värd. Allt för att locka så många potentiella köpare på visning som möjligt.

Införandet av accepterat pris

Vad man gjorde, de allra flesta mäklarna, var att man införde det som kallas för accepterat pris för att komma bort från just lockpriserna då man märkte att detta inte var en sund trend samt att förtroendet för mäklarna sjönk enormt.

Då det accepterade priset inte är någon lag, så är det enkelt att kringgå, och det är något som otroligt många känner av när man lägget ett bud på en lägenhet och sedan inte får det för det priset. Frågan är vad man ska göra för att denna utveckling ska stanna av?