Överdriven homestyling irriterar

Nya bostäder är fortfarande en het potatis och vad allt fler väljer att göra för att få ut så mycket som möjligt är att försöka toppa dem genom att styla bostaden så den ska bli så perfekt som möjligt. Men man får tänka på att det inte får bli för mycket då människor lätt ser igenom det. 

268407-potted-green-plantsMänniskor över lag gillar när det är snyggt och rent runtomkring dem och när det kommer till att gå på visning så finns det många trix att ta till för att flörta lite extra med de potentiella köparna. Men det gäller att inte gå för långt. Att välja att uppdatera den egna inredningen kan vara en win-win, men se till så det stannar på en bra nivå. Belysning är ofta något som många anser vara av stor vikt så kanske kan produkter från Nordlux vara en god investering. Finns inte pengar är färska blommor en klassiker som snabbt skapar liv. Och, även om det finns pengar i överflöd så se till att inte styla för mycket – det verkar inte gå hem hos köparna.

Överstyling skrämmer bort

Ett tag verkade ugnarna gå varma med bullbak precis innan visning för att skapa en känsla av hemtrevlighet. Men det blir tyvärr mest tvärt om skriver svd.se och menar att vi inte ska övertänka då det slår fel och köparna tänker på styling snarare än att de själva ska bo där. Enligt en undersökning är Stockholmarna dem som mest tänker taktiskt under en visning och för att flörta med köparna gör man allt för att intrycket ska bli så perfekt som möjligt. Dock är det tyvärr fel sätt att gå på sin lägenhet. Vad man istället borde göra är att försöka åtgärda småfel och dylikt istället för att få in precis mogna citroner som ska ligga på ett fat av marmor. Undersökningen, som gjorts av Svensk Fastighetsförmedling visar att det som irriterar mest, 49 %, är just överdriven homestyling och på andra plats kommer att bostaden är ostädad. Så, det är en balansgång för att få till perfekt stämning hemma.