Pigga upp hyresrätten med snygga gardiner

Hyr du i andra hand och har en möblerad lägenhet som du är lite tveksam till? Många andrahandslägenheter har ett möblemang som du inte får ta bort och som du kanske ställer dig lite avig till. Men hur fult det än är kan du göra småsaker för att piffa upp rummen och lägga till din stil.

Många i storstäderna och framför allt i Stockholm måste bo i andra hand för att överhuvudtaget få en bostad och slippa bo hemma eller hos kompisar. Har du inte råd att köpa en bostadsrätt måste du hitta en hyresrätt och det är inte alltid det lättaste. I en andrahandslägenhet kan möblerna vara hiskeliga men med lite idé kan du snygga till det lite.

Vad kan du göra?

Något av det enklaste du kan göra är att hitta snygga gardiner eller sy upp ett par själv. I Rosahusets utbud på https://www.rosahuset.com/kategori/Gra-gardiner går det att hitta både färdigsydda gardiner och gardintyger där du kan sy ihop dina egna med maskin. Välj ett tyg som passar möblerna något sånär, annars skär det sig kanske ännu mer.

Fråga din hyresvärd om du mot alla odds kan få måla om en möbel. Vissa hyresvärdar som har hyrt ut sin lägenhet länge kan tycka att det känns ok.

Köp nytt och ställ ner det andra i källaren

Har du ett källarförråd som du kan nyttja? Om du vet att du ska bo i lägenheten en längre tid kan du köpa nya möbler som du sedan tar med dig till ditt nya boende, och ställa ner det andra i källaren. Var dock försiktig med att inte kasta eller ta sönder något, hyresvärden vill ju ställa tillbaka möblerna till nästa hyresgäst. Fråga vad det är som gäller innan du börjar möblera om eller måla möbler i en ny färg.