Renovera mera, men inte själv!

De flesta hus i Stockholmsområdet är i stort behov av renovering från golv till tak och som ägare till ett av dessa hem är det skönt att veta att man inte behöver göra allt själv. Det finns bra och professionell hjälp att få med renoveringen!

cityparkettMånga som väljer att renovera sina hem gör detta med inställningen att de ska klara av att sköta hela projektet själva från början till slut men vissa områden i huset bör lämnas åt proffsen. Ett exempel är när det kommer till golv- och badrumsrenoveringar. Det är under dessa renoveringsprojekt som många hobbysnickare tar sig vatten över huvudet och kan orsaka mer skada än nytta och då kan det vara skönt att veta att hjälp finns att få. Till exempel vid golvbyten går den mesta kraften åt att faktiskt lägga det nya golvet och sedan brukar arbetet stanna av för att orken försvinner. Det är då man ska passa på att ta in en av de riktiga hantverkarna och Cityparkett hjälper till med golvslipning så att golvet får en snygg och hållbar finish.

Vad ska man undvika att göra själv?

4199133-electrician-working-in-bathroomDet enklaste sättet att avgöra vad man kan renovera utan hjälp från professionella hantverkare är att se till sina egna kunskaper och faktiskt vara sanningsenlig när det kommer till att värdera sin färdighet. Men ett bra tips är att själv göra grovjobbet och sedan anlita någon för att göra det finare arbetet så att man kan vara säker på att resultatet blir som man förväntat sig. Dock när det kommer till elektricitet och renovering så ska man alltid anlita licenserade elektriker för att undvika att skadas på grund av sin egen bristfälliga kunskap och oerfarenhet. Vidare är det därför viktigt med professionella hantverkare när man bygger om eller renoverar i sitt badrum eftersom att här finns det både el och vatten vilket i sig är en dödlig kombination om något skulle gå snett. Ta det säkra före det osäkra, anlita dem som kan!