Så säljer du din bostadsrätt

När du ska sälja din bostadsrätt finns det några bra saker att tänka på för att försäljningen ska bli bra. Det är en omfattande process att sälja en bostad och därför är ditt val av mäklare viktigt. Hitta en mäklare som du känner förtroende för.

Att sälja en bostadsrätt är ett stort projekt och för att få det bästa möjliga priset finns det några tips som kan vara behjälpliga. Det är viktigt att ha en bra mäklare när du ska sälja. Ett tips när du ska sälja din bostad är att du går in på skandiamaklarna.se/salja och läser om hur en försäljningsprocess brukar gå till. Du kan även anlita dem att sälja din bostad. När du ska sälja din bostadsrätt är det bra att ha en mäklare som kan guida dig rätt i processen. Det har exempelvis en stor betydelse vilken tidpunkt som du väljer att lägga ut annonsen och ha visningar. Vissa perioder på året är bättre än andra. Det är viktigt att du klickar med mäklaren och känner att du har förtroende för personen som ska sälja din bostadsrätt. Om du det inte känns rätt, försök hitta en annan.

Få till den rätta känslan inför visningen

En bra mäklare vet hur du ska styla din lägenhet på bästa sätt för att den ska vara attraktiv. En köpare drömmer ofta om ett nytt liv i en ny bostad. Därför är det viktigt att visa bostadsrätten från sin bästa sida. Det lönar sig att försöka få till den rätta känslan i bostaden inför visningen och att den känslan även förmedlas i bostadsannonsen. Det kan göras med exempelvis snittblommor, att ha lagom mycket saker framme och att det är välstädat. När du har bestämt dig för att sälja behöver du även hitta ett nytt boende. Du kan välja att sälja först och köpa sen eller tvärtom. Det viktiga är att du planerar för att inte stå utan bostad.