Sänk värmekostnaderna med upp till 70%

Det är inte bara väderprognoser och pollen som oroar svenskarna. Nu har även oron för de skenande elpriserna lagt sig som ett tjockt lager över landet. På grund av geografin och den höga levnadsstandarden är Sverige ett av världens mest elslukande land, men många ser efter lösningar och allt fler installerar luft/vattenvärmepump.

Luft vatten värmepump är idag en allt mer populär metod att värma upp huset med. Konstruktionen går ut på att ta energi från uteluften och sedan omvandla det till värme. Många tror fortfarande att konstruktionen inte är tillräckligt raffinerad för det svenska vinterklimatet, men många av värmepumparna klarar av att utvinna värme på utetemperaturen på -25°C. När elpriserna skenar och folk dessutom vill hitta mer miljövänliga alternativ kommer dessa värmepumpar naturligt in i bilden i svenskarnas hem.

Elpriserna skenar iväg

Inte är det konstigt att svenskarna oroar sig när elpriserna skjuter i höjden:

Under den kalla vintern är elfakturor på runt 5 000 kronor inte ovanliga för svenska villaägare. Elnätsbolagen har samtidigt valt att höja sina avgifter med flera tusenlappar per år för ett vanligt villahushåll vilket har varit en ytterligare bidragande faktor till den ökade oron. – 24halmstad.se

Trots att våren har kommit på de flesta ställen i landet verkar inte elpriserna gå ner heller, skriver Lantbrukets affärstidning. Enligt SR.se beror det på att kall luft från Norrland drar ner över landet och hotar bland annat gotlänningarnas vårglädje och elfakturor.

Med luft luft och luft vattenvärmepumpar minskar man kostnaderna rejält (upp till 70%) och utvinner den varma luften som finns naturligt i det svenska klimatet – även när det är minusgrader ute.