Skapa en större bostadsrätt

Att bo i en hyresrätt är väldigt bra på många sätt, men en av de saker som är mindre bra är att det finns färre möjligheter att utveckla och göra hemmet till vad man kanske vill att det ska vara. Visst går det att inreda på väldigt många olika sätt men du har inte samma möjlighet att bygga om, riva och bygga upp som du har i en bostadsrätt.

Det råder brist på hyresrätter, och det är allt fler som bor i bostadsrätter. Och med dessa kommer också fler möjligheter att forma och anpassa sin bostad på olika sätt. Du kan välja att slå ut en vägg för att göra två mindre rum till ett större, du kan bygga en skrubb,  eller så kan du göra en riktig fuling och köpa lägenheten bredvid för att göra din lägenhet större. Det är ett effektivt sätt att utöka sitt bostadsutrymme om du bor för litet men verkligen gillar din nuvarande lägenhet eller ditt nuvarande hus och inte vill flytta därifrån – det gäller bara att vara först på bollen och se till att köpa den där lägenheten intill så att du kan bygga ut.  Men det finns även en annan sak du kan göra – och det är att köpa lägenheten ovan eller under din egen och skapa en stor etagelägenhet!

Skapa en etagelägenhet med bostadsrätt

spiraltrappa

Trappa från Housepoint

Om du äger två lägenheter som ligger ovan och under varandra så kan du skapa en häftig etagelägenhet genom att sätta in en trappa och genom att öppna upp ett större utrymme och få dubbel takhöjd i en del av lägenheten. En etagelägenhet är förknippad med klass och dekadens, och etagelägenheten som Yves Saint Laurent och Pierre Bergé hade tillsammans som nämns i den här artikeln är sannerligen en symbol för detta. Nu kanske din etagelägenhet inte blir riktigt av den klassen, men med en trappa från www.housepoint.se skapar du enkelt en häftig lägenhet som blir både större och mer dynamisk. Housepoint gör allt från raka trappor till spiraltrappor, till exempel den fina här bredvid med handledare och trappsteg i vackert bokträ! Klicka på bilden för att komma till tappan.