Slipp mal hemma

Att drabbas av mal hemma är inte kul, de gillar textilier och kan äta stora hål i dina kläder och andra tyger. Men det finns sätt för att förebygga, och bekämpa malen som så gärna vill leta sig in i våra hem. Trivs hemma – utan mal! 

Nu när ljuset och värmen kommer är det malens bästa ¨årstid, det är ofta nämligen nu som de oftast tar sig in i våra hem för att kalasa på våra tyger Du märker dem oftast inte förens de utvecklas till flygfän. Skydda dig med smarta tips som du får här och produkter från https://skadedjursbutiken.se/.

Så förebygger du att drabbas av mal

Det finns många saker för att du ska slippa drabbas av mal. Men mest handlar det om att vara noggrann. i en artikel från Hemmets tipsas det om att du aldrig ska hänga in smutsiga kläder i garderoben, tvätta sommar- eller vinterkläder innan du hänger undan eller fram dem för säsongen, städa ur garderober regelbundet och kontrollera att dina kläder är ii gott skick. Dammsug noga och se till att piska mattor och textilier utomhus.

“Köp någon form av malfälla och placera där du har kläder. Finns flera olika sorter att välja mellan”, skriver Expressen.

Så blir du av med mal

Om du däremot drabbats av mal så gäller det att agera ordentligt. I Aftonbladet tipsas det om hur du går tillväga. Stäng alla utrymmen där du har textilier grundligt. Dammsug noga vid lister och piska alla mattor utomhus. Frys och släng dammsugarpåsen. Tvätta kläder i 60 grader, torktumla och frys plagg, skaka och borsta utomhus. De kläder du inte använder bör du förvara i tätförpackade plastpåsar och kolla dem regelbundet. Spraya skåp och utrymmen med insektsspray innan du lägger tillbaka dina kläder. Lycka till!