Symbolerna i din inredning

Överallt, runt omkring oss, möter våra blickar saker som symboliserar något – men som vi inte känner till. Vi ser det bara som vacker inredning.

1293629-peacock-plumeNär det kommer till inredning så väljer vi oftast först med ögat vad det är vi vill ta in i våra hem, för att sedan välja mer komfort. Ofta glömmer vi bort att reflektera över vad det vi köper kan symbolisera och stå för. Det är när vi vet det som vi kan få en starkare känsla för vissa ting än andra.

Håll koll på symbolerna

Vårens inredningstrender handlar mycket om att vi ska få in mer harmoni i våra hem. Detta då våra liv blir allt mer stressiga och när vi kommer hem så ska vi känna att det är en frizon från all stress och jäkt. Vad trenderna lite djupare cirkulerar kring är drömmar med vackra textiler och transparenta material som virvlar om i vår fantasi men även färgsprakande inredning med inspiration från Indien. Så, innan du handlar taklampor, krukor eller mattor kan det vara kul att läsa lite om vad de största trenderna just nu symboliserar.

  • Påfågelfjädrar som dekoration eller dess mönster är otroligt populärt och symboliserar odödlighet samt förnyelse. Detta då påfågeln tappar och byter ut sina fjädrar årligen. Vilket gjorde att man sedan lång tid tillbaka inte trodde på att den utsattses för förruttnelse.
  • Ananassen är en annan populär inredningsdetalj som man kan se mycket utav. Allt från vackra askar till snygga lampfötter kan ha en form som en ananas. Den passar bra i hallar då den symboliserar välkomnande.
  • Är du sugen på att köpa en fågelbur enbart för dekoration kan det vara bra om du väljer att ha grinden öppen. Annars står buren för ensamhet och att man känner sig instängd.
  • Många är vi som suktar mot de varmare breddgradernas härliga klimat. Vad du kan göra som är trendigt är att ta in affischer på palmer eller varför inte en lampa i form av en palm. Palemn står för seger och odödlighet och när någon vann en tävling i antika Grekland fick vinnaren en palmgren som en segerpalm.

För mer inspiration kan du besöka Formex i sommar!