Var ska vi bo i framtiden?

Hur tror du det kommer se ut i framtiden? Det är en spännande tanke att bolla runt med: Hur kommer bostadssituationen se ut och kommer det bli som i Tokyo där vi får bo trångt i små lådor? Eller kommer vi alla röra oss bort från stadskärnan?

Ja, när det kommer till denna fråga är tankarna många och de varierar fritt. För, det vi alla vill är att framtiden ska bli så bra som möjligt. Men, frågan är vart vi är på väg? Och, vi kommer garanterat ha oss själva att skylla.

  • Bygg ditt eget hus
  • Hur ett för all framtid
  • Hoppas på det bästa med bostadsmarknaden
  • Bo i kollektiv
  • Flytta hem till föräldrarna

Ja, som du kan se är detta några alternativ på vad du kan tänkas göra i framtiden. Och, vissa är mycket bättre än andra. Men, den stora frågan är när det är värt att vi ska börja satsa på att köpa en bostad eller om det är bättre att bo kvar i hyresrätten och inte äga någonting. Enligt en artikel i Dn.se kan vi läsa om att den rådande bostadsbristen trissa upp priserna. De senaste året har priserna ökat med 12 procent i både Stockholm och Göteborg. Så, när det råder bostadsbrist så ligger villapriserna stilla. Kanske är det där som du ska göra en investering?

Bra tider för drömboendet

Kanske är det nu du ska slå till? Nu som det perfekta läget är att köpa dig ditt drömhus. Innan du börjar gå all in och rita upp huset kan det vara bra att ta hjälp av ett bra husföretag och även läsa på om hur du får till en bra planlösning. Genom att göra dina skisser på huset på en dator kan du, likt Sims, rita upp planenligt så du kan få en bättre överblick över hur det kommer att se ut. Viktigt att tänka på är att det är många faktorer som påverkar hur planlösningen kan bli på bästa sätt. En av dessa är tomten.

Hur ska du tänka

Att bestämma sig för att slå till på en bostad är inte det enklaste beslutet. Du ska med stor sannolikhet vara kvar där för flera år. Och sedan ska du även kunna ha råd med bostaden även om räntorna går upp. Så, ibland är det ganska svårt att veta om köpet kommer bli ett bra köp eller om det kommer bli ett dåligt. Och, om du har blivit kär i lägenheten eller villan så blir det ännu svårare. Vad som kan vara bra då är att ta hjälp av personer som du litar på för att höra vad dem säger. Något är även är att rekommendera varmt är att även om du känner ett stort förtroende för den bank som ni ska ta lånet från, så är det bra om du besöker några olika banker för att då kunna få det bästa erbjudandet. Du kan spara in många hundralappar i månaden och komma ner i så bra avtal att du inte riktigt tror dina ögon, eller öron.

Men, oavsett vad du gör gäller det att du har hjärtat med dig! Så, vart du är kommer bo i framtiden måste det kännas okej. Annars är det dags att dra upp dina rötter och tänka på refrängen.