Vart är hemma?

Speciellt i de yngre åren kan en ofta känna sig som rotlös och med det hoppa runt bland massor av olika boenden. Ena månaden bor man hos en vän medan man den andra lyckats få tag på ett andrahandskontrakt. Dock ska det inte spela någon roll vilket namn det är som står på ytterdörren, eller vart ens post hamnar. Det handlar om vart du känner dig trygg och hemma – då är det ditt hem. Vad som kan göra att du känner dig mindre hemma när du hyr i andra hand är att du inte kan få in alla dina egna möbler utan behöver bo med möbler från den som bodde där tidigare. Då är det extra viktigt att du lägger din personliga touch på lägenheten.

Städa dig till att känna dig som hemma

Ja, om denna underrubrik låter tråkig så kan du alltid göra en snabb googling på ” hemstädning Stockholm” och hitta bra städfirmor som gladeligen hjälper till att få det rent. För, du kan se det lite som att börja om på ny kula och städa bort det gamla. När det är rent och fint så känner vi oss mer lugna i kroppen och mer till ro.

Men något som också är av största vikt när det kommer till att trivas är att du sitter på ett kontrakt som känns sunt och inte att du betalar ockerhyra. Det är därmed viktigt att du känner till dina rättigheter och vart du ska vända dig. En artikel i dn.se talar om att det ska bli attraktivare att hyra i andrahand, men att priserna kan komma att stiga – men de tar även upp viktiga saker du ska tänka på som vart du ska vända dig. Känner du dig trygg så kommer du att känna dig som hemma.